بهدنبال مجموعهای از شکستها در آزمایشهای تسلیحاتی ایالات متحده، احتمالا این کشور در تولید سلاح های مافوق صوت از روسیه و چین عقب مانده است.
آزمایش موشکهای زمین به هوا ساخت شرکت تولید سلاحهای دفاعی لاکهید-مارتین در سه آزمایش متوالی شکست خورد، در حالیکه هم چین و هم روسیه آزمایش تسلیحات پیشرفته خود را با موفقیت تکمیل کردند.
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، وزارت دفاع آمریکا امیدوار بود تا ۳۰ سپتامبر، تولید مقدماتی سلاح مافوق صوت آماده نبرد ایالات متحده را تایید کند.
تسلیحات مافوق صوت میتوانند تا پنج برابر سرعت صوت حرکت کنند که به دفاع هوایی برای واکنش به حمله، فرصت اندکی میدهد.
سلاح ایالات متحده که انتظار میرود توسعه آن حدود ۱.۴ میلیارد دلار هزینه داشته باشد، برای پرتاب از بمبافکن بی-۵۲اچ طرحریزی شده که پس از جدا شدن از آن، خود را با سرعت مافوق صوت به هدف میرساند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بلومبرگ میگوید این پروژه باید اکنون تا ۳۰ ژوئن، چهارمین و پنجمین آزمایش موتور تقویتکننده خود را با موفقیت پشت سر بگذارد؛ در حالی که نیروی هوایی هنوز منتظر نتیجه گزارش هیئت بررسی شکست آزمایشها است که انتظار میرفت در ماه فوریه منتشر شود.
در صورت موفقیت آزمایشهای بعدی، آزمایش پرواز با موشکهای کاملا عملیاتی بین ماههای ژوییه و سپتامبر انجام خواهد شد.
همچنین باید توانایی لاکهید مارتین در ساخت و تحویل موشکها را بررسی کرد.
روسیه در فوریه، پیش از حمله به اوکراین، اعلام کرد که یک موشک مافوق صوت را آزمایش کرده است.
اطلاعات آمریکا نیز در ژوییه گذشته اعلام کرد که چین یک موشک مافوق صوت پرتاب کرد که ۴۰ هزار کیلومتر را در تنها ۱۰۰ دقیقه پیمود.
گفته میشود سه آزمایش ناموفق آمریکا در جریان آزمایش موتور پرتاب موشک پس از جدا شدن از بمبافکن رخ داده است.
هایدی شیو، معاون تحقیقات و مهندسی وزارت دفاع، به بلومبرگ گفت که از «تلاشهای فعالانه نیروی هوایی برای تسریع تولید حمایت میکند» اما اذعان کرد که «تاریخ ۳۰ سپتامبر برای عملیاتی کردن [این موشکها] بسیار فشرده است».
نیروی هوایی ایالات متحده میگوید که «ضمن حفظ استانداردهای سختگیرانه فنی»، عملیاتی کردن این موشکها را «همچنان فعالانه دنبال میکند».
لاکهید درآوریل ۲۰۱۸، قراردادی ۴۸۰ میلیون دلاری منعقد کرد که در دسامبر ۲۰۱۹ به ۹۸۶ میلیون دلار افزایش یافت.
ایندیپندنت در این مورد با شرکت لاکهید-مارتین تماس گرفته است.
© The Independent